liefdescoach amsterdam zaandam

Liefdescoach

 • Twijfel je of jouw partner wel de ware is?
 • Ben je verliefd geworden op een ander?
 • Kun je moeilijk genieten van intimiteit en seks?
 • Lukt het niet om een fijne, liefdevolle partner te vinden?

Als liefdescoach, help ik je met dit soort vraagstukken. 

Ik begeleid personen één op één, of je kunt samen met je partner komen als je op zoek bent naar relatietherapie of relatiecoaching. 

HERKEN JIJ JEZELF IN DEZE VRAGEN?

Twijfel je of jouw partner wel de ware is?

Natuurlijk zijn er eigenschappen, of gewoontes van jouw partner waar je je aan ergert, of die je stom vindt.

Het enige wat dat zegt is dat jouw partner niet perfect is. Nee, natuurlijk is jouw partner niet perfect!
Het probleem is niet jouw twijfels. Het probleem is wat jij voelt, of denkt, dat deze twijfelt betekent. Dus het gewicht dat je er aan hangt. Ook is het een probleem dat er geen twijfel mag zijn. Logisch dat je er dan zelf niet uit komt.

Ik kan je helpen. Op het eind van een liefdescoach traject weet je wat jij wilt en wat jij nodig hebt. Wat jouw behoeftes zijn. Je accepteert jezelf precies zoals je bent, in al je imperfectie. Met als gevolg dat je ook je partner kan laten zijn wie hij is. Vanuit daar kun je zuiver beoordelen of deze relatie goed is voor jou, of juist niet. En dan weet je wat je te doen staat.

”Iris helpt je om je eigen kracht terug te vinden, met eerlijkheid en compassie. Ze ziet jou voor wie je echt bent, en leert je inzien dat je alle potentie hebt om de wereld aan te kunnen. Ik voel me sterker na dit traject, en geloof meer in mezelf en in wat ik kan.

Datgene waarvan je dacht dat je het kwijt was, heeft je eigenlijk nooit heeft verlaten. Dat is heel bekrachtigend, en ik ben Iris dankbaar voor dat inzicht.’’

H, 28

coach traject amsterdam zaandam

Ben je verliefd geworden op een ander?

Waarschijnlijk ben je in de veronderstelling dat je direct iets moet doen met deze gevoelens. Dat je moet handelen. In de actie. Dus snel je huidige relatie beëindigen, want je wordt niet voor niets verliefd. Of zorgen dat je het object van affectie zo veel mogelijk gaat ontlopen. In de hoop dat die heftige gevoelens vanzelf verdwijnen.

Terwijl het misschien niet zo heel gek is dat je verliefd bent geworden op een ander. In een langdurige liefdesrelatie zijn er dingen die je mist. En dat is volkomen logisch. Waarschijnlijk heeft jouw nieuwe liefde net de eigenschappen die je bij je huidige geliefde mist. Of misschien gaat het alleen over hoe die ander naar je kijkt en met je praat.

Je wordt verliefd op de reflectie van jezelf in de ogen van de ander. Je voelt je gezien. Misschien ook op vlakken die al die tijd onderbelicht waren. Zo  krijg je weer het gevoel dat je leeft. En dat gevoel is sterk en verwarrend.

In een liefdescoachtraject gaan we samen kijken wat jij nu eigenlijk zelf wilt en voelt. Wat jouw behoeftes zijn, en wat je mist in je huidige relatie. Maar ook hoe het komt dat je verliefd bent geworden. Wat het is dat je denkt te kunnen vinden bij je nieuwe geliefde. Hierdoor kom je uit de paniekstand. Je wordt rustiger en bent in staat de beslissingen te nemen vanuit je hart.

‘We hebben allemaal een sterke behoefte aan geborgenheid die ons in eerste plaats naar een vaste relatie drijft, maar we hebben evenveel behoefte aan avontuur en spanning.

Vandaag de dag wenden we ons tot één persoon om ons te voorzien van alles wat vroeger een heel dorp verschafte.’

Esther Perel

Lukt het niet om een fijne partner te vinden?

Je kunt liefde niet controleren of manipuleren. Misschien is het voor jou wel ingewikkeld jezelf te zijn in contact met een potentiële partner. En dat ís ook moeilijk, want we willen de beste versie van onszelf laten zien. Of misschien heb je wel een diepe overtuiging dat de echte versie niet goed genoeg is.

We leren al jong dat het belangrijk is om erkenning en liefde te zoeken in de mensen om ons heen. Je raakt overtuigt dat je eerst aan allerlei voorwaarden en regels moet voldoen om je goed en waardevol te mogen voelen. Je moet het als het ware verdienen. Zo houden we de illusie in stand dat we zonder deze erkenning niet goed genoeg zijn.

Dus zoek je die (perfecte) ander die jou compleet gaat maken.

Als je de oplossing buiten jezelf zoekt, is het bijzonder complex om bij jezelf te blijven. Hierdoor wordt het onmogelijk voor potentiële partners om jou te ontmoeten, om jou echt te zien. In alles wat je bent.

Je blijft dus onzichtbaar.

Als je het aandurft om het liefdescoachtraject in te gaan, is het als voor het eerst in een zwembad springen zonder bandjes. Als je er eenmaal op vertrouwt dat je niet verdrinkt, dan zal je zien dat het zo doodeenvoudig is, dat het eigenlijk heel gek is dat je dit niet veel eerder hebt gedaan.

Je zal niet verdrinken. Maar je zwemt.

”Het liefdescoach traject heeft mij ontzettend veel over mijzelf geleerd. Ik heb leren erkennen dat het niet zo vreemd is dat ik ben geworden wie ik nu ben, met de dingen die ik in mijn verleden heb meegemaakt en die grote invloed op mij hebben gehad. Ik heb geleerd dat ik heel veeleisend en keihard ben geweest voor mijzelf.

Het traject heeft mij een vrij gevoel opgeleverd waarin ik ” fouten” mag maken. En het meest belangrijkste: het is allemaal OK.

Ik ben ontzettend OK.

– Maaike, 40 

liefde-coach-amsterdam-zaandam

Kun je moeilijk genieten van intimiteit en seks en beïnvloedt dit je relatie?

Je hebt het allemaal, een leuke baan, fijne vrienden en een lieve partner. Maar vrijen roept spanning op en het lukt je niet te genieten van intimiteit met je partner, terwijl je dat wel graag zou willen.

Als seksualiteit en intimiteit met je geliefde ingewikkeld, pijnlijk, of moeilijk wordt, dan betekent dat niet dat je kapot bent. Het betekent ook niet dat je je er maar overheen moet zetten, of dat het vanzelf wel beter zal gaan. Je hoeft je hier al helemaal niet bij neer te leggen. Het kan echt anders.

In een liefdescoach traject maak je contact met jezelf en ga je weer voelen. Je komt uit je hoofd en in je lijf en bent daardoor beter in staat te luisteren naar wat jij wilt en wat jouw behoeftes zijn.

Door moeilijke ervaringen uit je jeugd, of eerdere relaties, is seks en intimiteit niet voor iedereen zo eenvoudig. Ik help je te verbinden met dat deel van jou, zodat je je gaat ervaren dat je niet stuk bent en stappen kan zetten om je weer heel te gaan voelen.

ERVARINGEN

”Mijn hulpvraag had te maken met niet meer zo veel willen twijfelen aan dingen in het leven en tijdens het intakegesprek kwam als tweede naar voren dat ik mezelf behoorlijk de grond in kan trappen met negatieve gedachtes.

In het liefdescoach traject hebben we beide hulpvragen aangepakt en het had ook met elkaar te maken. Dit was een bijzondere ontdekking en het heeft mij heel veel gebracht. Ik ben mij heel bewust geworden van dat mijn gedachtes geen waarheid zijn en dat is zo’n verademing geweest. Ook weet ik nu veel waarde gerichter te leven door mindfulness en zelfcompassie te hebben ontwikkeld.”

– Josephine, 28

”Ik was op zoek naar een nuchtere, eerlijke coach bij wie ik niet een uur alleen maar ‘moet’ praten over mijzelf, maar iemand die mij uitdaagt en feedback geeft, zodat ik voorbij het standaard verhaaltje over mijzelf zou komen. En Iris heeft dit 100% voor elkaar gekregen!

Door een vervelende ervaring in mijn jeugd had ik het gevoel ontwikkeld dat ik ‘stuk’ was op seksueel vlak. Bij Iris heb ik geleerd dat dit slechts een verhaal is dat ik mijzelf vertelde, dat ik zelf regie heb over wat ik wil en wat er gebeurt en nu ik dat ook echt zo voel, is er een enorme last van mijn schouders en voel ik me vrij. In mijn seksleven, maar het werkt ook echt door op alle andere vlakken in mijn leven.”

– Anne, 32

We doen perfect, maar voelen ons eenzaam

We poetsen esthetische ‘foutjes’ weg, of werken gewoon keihard totdat we precies daar zijn waar we willen zijn. Tien kilo eraf, nog een groter huis, en uiteindelijk die perfecte partner. En dan is het goed. Alhoewel, van binnen is er nog steeds dat eenzame gevoel.

Het antwoord op al je vragen draag je zo dichtbij je, dat je het niet kunt zien. Zijn. In de schoonheid van al je imperfectie. Het toneelstukje niet meespelen, maar je kwetsbaar opstellen en aanwezig zijn in al je kracht. Dat is de sleutel.

Na een coachingstraject:

act-coach-zaandam

Zelfacceptatie

Jij accepteert jezelf, precies zoals je bent.

Acceptance-act-coach

Hier en nu

Je komt in het hier en nu, in je lichaam. In het moment, je leeft! Uit de piekerstand.

Act-coach-zaandam

Zelfcompassie

Je wordt een vriend voor jezelf. En ziet, voelt, weet dat je helemaal oké bent. Precies zoals je bent.

Act-coach-Amsterdam

Zelfzorg

Nu weet je wat je nodig hebt en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen.

Act-coach-amsterdam

Zelf kennis

Je kent jezelf en weet wat je wilt en hoe je het kunt bereiken. 

Act-coach-zaandam

Samen

Je voelt dat je niet de enige bent. Dat je niet langer alleen bent. En dat wij allen dezelfde worstelingen doormaken. Je voelt je verbonden.

Act-coach-amsterdam

Verbinding

Doordat je weet hoe je kunt verbinden met jezelf, wordt het ook ineens een stuk eenvoudiger om te verbinden met de ander. Kortom, je krijgt de handleiding.

Jou terugleiden naar jezelf

Waar kun je zijn in al je puurheid? Ik hou de spiegel vast waarin jij kunt kijken.

 • Worstel je met je seksualiteit, gender of identiteit?
 • Vind je het moeilijk bij jezelf te blijven terwijl je een relatie hebt?
 • Heb je af en toe het gevoel dat er iets mis is met je? Dat je de enige bent in je worstelingen?

Misschien vind je het ingewikkeld om de juiste hulp te vinden. Door jouw ervaringen, je omgeving, je genen, de invloed van de maatschappij ben jij geworden wie je nu bent. Maar ook heb je bepaalde overtuigingen geïnternaliseerd. Voor jou zijn deze overtuigingen waar en je bent gefuseerd met deze gedachtes.

In het liefdescoach traject doen we defusie oefeningen, waarmee we de overtuigingen losmaken van jou als persoon. Je gaat ervaren wat echt van jou is en wat slechts een gedachte is. En je zal gaan voelen wie je echt bent in al jouw unieke eigenheid.

Om te kunnen bewegen in de wereld, een fijne baan te vinden, goede vrienden en een bevredigende relatie is het enorm helpend als je volledig in je kracht komt te staan, je unieke potentie optimaal benut. Als liefdescoach is het mijn missie dat jij gaat zien hoe geweldig je bent, precies zoals je bent.

Waarom een liefdescoach?

In de kern geloof ik dat alles te maken heeft met liefde en verbinding. Door wat we meemaken, door wat we leren, is het soms best lastig om te kunnen vertrouwen op de liefde. Zeker als je al vaak teleurgesteld bent.

We laten onze eigenwaarde afhangen van het oordeel van de mensen om ons heen. En dat is jammer. Als je durft en wil verbinden met jezelf, dan stroomt het, en dan zie je jezelf, in al je kracht.

Laat mij je helpen te verbinden met jezelf. Jij bent geweldig, het is mijn missie dat jij dat ook ziet, voelt en gaat ervaren. Dat jij het leven kunt halen uit het leven wat er te halen valt. 

liefdes coach amsterdam

‘Het liefdescoachtraject is het meest waardevolle dat ik ooit in mijn leven heb gedaan. Iets wat ik voor de rest van mijn leven mee zal nemen.’

– Vivian, 28 jaar

Balans tussen autonomie en verbinding

Twijfel je of jouw partner de ware is? Worstel je met verlatingsangst, of bindingsangst? Heb je alles in je leven goed voor elkaar maar verlies je jezelf steeds opnieuw in de liefde?
Ik kan je helpen. Als liefdescoach help ik je jouw zelfdifferentiatie te versterken. Dat is het unieke vermogen om bij jezelf te zijn en te blijven, terwijl je in contact bent met de ander. Kortom de balans tussen autonomie en verbinding.

 

Jij bepaalt de effectiviteit van de liefdescoaching

Besluit je het liefdescoach traject aan te gaan, en ben je bereid je voor 100% in te zetten, dan zal dit een transformerend traject zijn en bereik je wat je hoopt te bereiken. Wat je erin stopt krijg je terug. Gegarandeerd.

 

Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

 • of je bij de juiste partner bent, of niet;
 • precies wat je nodig hebt in een relatie (en wat niet);
 • hoe je je relatie goed houdt en bij jezelf blijft, zonder je te verliezen in een ander;
 • dat je absoluut niet kapot bent en juist helemaal oké, precies zoals je bent.

Hoe ziet het liefdescoach traject eruit?

 • We hebben iedere twee-drie weken een afspraak van 1,5 uur in Amsterdam of Zaandam.
 • Je krijgt praktische, concrete tools mee, zodat je tussen de sessies door aan de slag kan en kan experimenteren met wat wel werkt.
 • Je krijgt toegang tot de ACT Guide app, een app die je ondersteunt bij het huiswerk.

Heb je wel interesse in zo’n transformerend liefdescoachtraject?
Wil je meer weten over de relatietherapie?
Ben je benieuwd naar de kosten en actuele voorwaarden van mijn coachtrajecten?

Stuur een bericht met hierin jouw hulpvraag en waar je meer over wilt weten. Of plan direct een telefonische kennismaking.