RELATIECOACH RELATIETHERAPIE ZAANDAM

 

Iris Droste

Relatietherapie Zaandam, Amsterdam & online

 

 • De intimiteit die er ooit was, is verdwenen
 • Je vertrouwt je partner niet meer
 • Jullie willen patronen doorbreken
Relatiecoach relatietherapie Zaandam

VOEL JE JE NIET BEGREPEN?

NIET GEHOORD?

HEBBEN JULLIE TE VAAK CONFLICTEN?

relatiecoach

Wil je je jullie worstelingen voor eens en altijd uit de weg ruimen?

Ik help jullie graag.

Relatiecoach relatietherapie
Zaandam Amsterdam

Wat kan ik doen voor jullie liefdesrelatie?

 • Je begrijpt elkaar (weer)
 • Jullie krijgen tools om te praten zonder elkaar te irriteren (of erger)
 • Er komt onderling meer begrip over wat erachter kleine huishoudelijke ergernissen ligt
 • Vertrouwen kan weer groeien en zelfs helemaal herstellen

Ik begeleid stellen door middel van gedragstherapie Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT) en technieken uit Acceptance & Commitment Therapie (ACT).  Beide methodieken zijn evidence-based, dat betekent dat wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het werkt, dus ook bij jullie.

Wanneer ben ik voor jullie een geschikte relatietherapeut?

 • In de gesprekken stel ik me kwetsbaar op. Ik ben ruimdenkend en oordeel niet.
 • Ben je vreemdgegaan, of jouw partner, dan kies ik geen partij. Ik ben er voor jullie beiden. En ik kan jullie helpen weer tot elkaar te komen en het vertrouwen te herstellen.
 • Ik gebruik gedragstherapie. Lekker praktisch. Je krijgt concrete tools aangereikt. Je hoeft niets te kunnen, geen speciale talenten te hebben, of juist een enorme prater te zijn om deze relatietherapie te laten slagen.
 • In principe werken we met het heden, in het hier en nu. Als er belangrijke gebeurtenissen zijn uit het verleden die de relatie hebben geschaad, gaan we hier natuurlijk ook mee aan de slag. Ik trek alles uit de kast om jullie zo goed mogelijk te begeleiden en de relatieproblemen op te lossen.
 • Vaak spelen er meerdere dingen tegelijk, zijn er zaken die emotioneel gevoelig liggen, en vragen andere dingen in jullie leven ook aandacht. Dit vraagt soms een andere aanpak dan gebruikelijk. Ik kijk naar wat jullie op dit moment nodig hebben en sluit aan bij jullie behoefte.
 • Zelf ben ik eerlijk, open en compassievol confronterend. Voor mij zijn dit, naast  humor, verbinding en vrijheid belangrijke waarden die jullie terug zullen zien in de relatietherapie.
 • Ik ben er om jullie te helpen om jezelf te zijn en bij jezelf te blijven, terwijl je een verbinding hebt met de ander. Jullie persoonlijke waarden zijn voor mij het kompas om jullie verbinding te versterken.
 • Ook als jullie graag jullie relatie willen openen, of als intimiteitsproblemen zijn, als het seksueel niet meer is wat het ooit was, ook dan kan ik jullie helpen.

Wanneer ben ik niet de juiste relatietherapeut voor jullie?

Op het  moment dat er sprake is van verslaving, of psychiatrische problematiek, dan kan ik jullie niet begeleiden en raad ik jullie aan een hulpverlener te zoeken in de SGGZ die ook aandacht kan geven aan de onderliggende diagnostiek.

 

Wat verwacht ik?

Om blijvende verandering te bewerkstelligen (en dat is in elk geval mijn ambitie) is het noodzakelijk dat je je committeert aan het proces. Dit betekent dat je bereid bent te kijken naar je eigen aandeel in de relatieproblemen.

 

Hoe gaat dat dan relatietherapie?

Het is voor niemand makkelijk om aan te geven dat je graag in relatietherapie wilt. Voor de meeste mensen voelt het een beetje als falen: het is ons niet gelukt, of we zijn zo’n stel. Ook bestaat er het idee dat je pas in relatietherapie gaat als je al jaren aan het worstelen bent, of misschien zelfs bijna gescheiden. Als je beiden bereid bent naar je eigen aandeel te kijken dan zorgt relatietherapie ervoor dat jullie:
– beter met elkaar gaan communiceren;
– negatieve patronen zullen doorbreken;
– elkaar beter begrijpen;
– beter naar elkaar gaan luisteren;
– vertrouwen kunnen herstellen.

We hebben een intake kennismakingsgesprek van een uur. Dit gesprek is om te kijken of ik de juiste persoon om jullie te begeleiden.
Het traject is afgelopen als jullie je doel hebben bereikt.

 

“Iris is erg open. Waardoor ze mensen ook uitnodigt open te zijn. Taboes bestaan niet.”

Relatietherapie Amsterdam relatiecoach Zaandam

IK HELP JULLIE MET:

 • acceptatie bevorderen
 • patronen doorbreken
 • vertrouwen herstellen
 • elkaar beter begrijpen 
 • verbindend communiceren