RELATIEtherapie Zaandam

Iris Droste

Relatietherapie Zaandam, Amsterdam & online

 

 • De intimiteit die er ooit was, is verdwenen
 • Je vertrouwt je partner niet meer
 • Jullie willen patronen doorbreken
Relatiecoach relatietherapie Zaandam

VOEL JE JE NIET BEGREPEN?

NIET GEHOORD?

HEBBEN JULLIE TE VAAK CONFLICTEN?

relatiecoach

Wil je je jullie worstelingen voor eens en altijd uit de weg ruimen?

Ik help jullie graag.

Relatietherapie Zaandam Amsterdam online

Wat kan ik doen voor jullie liefdesrelatie?

 • Je begrijpt elkaar (weer)
 • Jullie krijgen tools om te praten zonder elkaar te irriteren (of erger)
 • Er komt onderling meer begrip over wat erachter kleine huishoudelijke ergernissen ligt
 • Vertrouwen kan weer groeien en zelfs helemaal herstellen

Ik begeleid stellen door middel van gedragstherapie Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT) en technieken uit Acceptance & Commitment Therapie (ACT).  Beide methodieken zijn evidence-based, dat betekent dat wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat ze werken.

Wanneer ben ik voor jullie een geschikte relatietherapeut?

 • In de gesprekken stel ik me kwetsbaar op. Ik ben ruimdenkend en oordeel niet.
 • Ben je vreemdgegaan, of jouw partner, dan kies ik geen partij. Ik ben er voor jullie beiden. En ik kan jullie helpen weer tot elkaar te komen en het vertrouwen te herstellen.
 • Ik gebruik gedragstherapie. Lekker praktisch. Je krijgt concrete tools aangereikt. Je hoeft niets te kunnen, of geen enorme prater te zijn om deze relatietherapie te laten slagen.
 • In principe werken we met het heden, in het hier en nu. Als er belangrijke gebeurtenissen zijn uit het verleden die de relatie hebben geschaad, gaan we hier ook mee aan de slag. Ik trek alles uit de kast om jullie zo goed mogelijk te begeleiden en de relatieproblemen op te lossen.
 • Vaak spelen er meerdere dingen tegelijk, zijn er zaken die emotioneel gevoelig liggen, en vragen andere dingen in jullie leven ook aandacht. Dit vraagt soms een andere aanpak dan gebruikelijk. Ik kijk naar wat jullie op dit moment nodig hebben en sluit aan bij jullie behoefte.
 • Zelf ben ik eerlijk, open en compassievol confronterend. Voor mij zijn dit, naast  humor, verbinding en vrijheid belangrijke waarden die jullie terug zullen zien in de relatietherapie.
 • Ik ben er om jullie te helpen om jezelf te zijn en bij jezelf te blijven, terwijl je een verbinding hebt met de ander. Jullie individuele waarden zijn belangrijke in de relatie die je samen hebt.
 • Ook als jullie graag jullie relatie willen openen, als intimiteitsproblemen zijn, als het seksueel niet meer is, wat het ooit was, kan ik jullie helpen.

Wanneer ben ik niet de juiste relatietherapeut voor jullie?

Op het  moment dat er sprake is van verslaving, of psychiatrische problematiek, dan kan ik jullie niet begeleiden en raad ik jullie aan een hulpverlener te zoeken in de SGGZ die ook aandacht kan geven aan de onderliggende diagnostiek.

 

Wat verwacht ik?

Om blijvende verandering te bewerkstelligen (en dat is in elk geval mijn ambitie) is het noodzakelijk dat je je committeert aan het proces. Dit betekent dat je bereid bent te kijken naar je eigen aandeel in de relatieproblemen.

Het is essentieel dat jullie leren verbinden en (weer) gaan opereren als team.

 

Hoe gaat dat dan relatietherapie?

We hebben een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 45 minuten – een uur. Dit gesprek is om te kijken of ik de juiste persoon om jullie te begeleiden. Dit gesprek wordt niet in rekening gebracht.

Na de intake heb ik een individueel gesprek met jullie afzonderlijk. Deze gesprekken zijn bedoeld om te horen wat jullie zelf meenemen in de relatie.

De gesprekken hierna zijn met z’n drieën in deze gesprekken werken we aan vijf thema’s:

1. Acceptatie

2. Tolerantie

3. Uitwisselen van positief gedrag

4. Verbeteren van communicatie

5. Problemen oplossen

 

 

 

 

 

Het IBCT protocol bestaat uit in totaal 10 sessies (exclusief intake), maar je bepaalt zelf hoe veel of hoe weinig sessies je nodig hebt. En jullie bepalen ook zelf wanneer het doel dat jullie hebben met de relatietherapie is behaald.

 

“Iris is erg open. Waardoor ze mensen ook uitnodigt open te zijn. Taboes bestaan niet.”

Relatietherapie Amsterdam relatiecoach Zaandam

IK HELP JULLIE MET:

 • acceptatie bevorderen
 • patronen doorbreken
 • vertrouwen herstellen
 • elkaar beter begrijpen 
 • verbindend communiceren