Iris Droste: life coach Zaandam
Life coach Zaandam / Amsterdam

Ik was een perfectionist en ik wilde ook nog graag aardig gevonden worden, als het even kon. Daardoor ging ik, in het verleden, weleens over mijn eigen grenzen. Bovenal was het een behoorlijke uitdaging om bij mezelf te blijven. En daar wilde ik eigenlijk wel van af. Inmiddels ben ik een aantal jaren verder en wil ik als life coach graag doorgeven wat ik zelf heb ervaren.

iris droste life coach zaandam en amsterdam

WIL JE OOK de regie nemen over je leven?
Niet meer afwachten maar actie ondernemen?

 Hoe ik de regie nam

Het grootste gedeelte van mijn leven had ik voornamelijk afgewacht. Ik nam geen regie. Ik bleef weg van wat spannend was. Slechts half geven was helemaal mijn ding en meestal was dat goed genoeg, maar eigenlijk nooit helemaal goed genoeg.

Totdat in 2007 mijn stiefvader plotseling overleed. Mijn stiefvader had in mijn geloofd, hij had vertrouwen in mij, hij investeerde in mij. Na zijn dood voelde ik de noodzaak om alles uit het leven te halen. Ik besloot naar mijn angst toe te bewegen, door uit mijn comfort zone te komen en juist te gaan doen wat ik eng vond, wat risicovol was, waar ik wat te verliezen had. Maar ook waar ik mijn persoonlijke waarden, mezelf en mijn geluk terugvond.

Ik wilde iets teruggeven. Het voelde namelijk alsof ik het aan mijn stiefvader verschuldigd was door te geven wat hij in me had gestopt. Allereerst ging ik op zoek naar een ervaren life coach. In het coachtraject kwam ik erachter wat mijn persoonlijke waarden waren, wat ik nu eigenlijk wilde en belangrijk vond, wat me in de weg stond. Deze coaching heeft mij geholpen het roer om te gooien, waardoor ik in staat was mijn eigen leven te gaan leiden.

Ik stopte met de opleiding die ik op dat moment volgde, beëindigde mijn relatie en ik nam ontslag. Niet veel later vond ik de liefde van mijn leven, werd ik moeder en startte ik mijn eigen coachingspraktijk als life coach in Zaandam.

life coach zaandam
perfectionisme life coach zaandam

Investeren in mezelf:
ik ben het waard

Ik ben gaan investeren in mezelf. Dat kostte geld, tijd maar bovenal toewijding, commitment.  En ik geef echt, ik ga ervoor, ook al is succes niet altijd gegarandeerd (of eigenlijk nooit) en soms mislukt er weleens wat. Het grote verschil voor mij is dat ik er nu echt voor ga.  Ik wacht niet meer af en leef voluit. Ik vind dat ik het waard ben en ik gun iedereen dat gevoel.

Wie ben ik als life coach?

Ik ben Iris Droste, geboren in Haarlem maar ben ik via Bloemendaal, Overveen en Amsterdam uiteindelijk in de Zaanstreek beland. In 2010 ben ik getrouwd met mijn, nog steeds woest aantrekkelijke, man Sander. Inmiddels hebben we twee wonderschone zoons van wie ik meer hou dan wie ook op de wereld. Mijn eigen persoonlijkheid en ook mijn ervaringen zet ik in in mijn werk als life coach. Het mooiste vak dat er is.

Naast de cliënten van mijn eigen coachingsbureau, coach ik voor Sterk training en coaching in Amsterdam en als efficiency coach voor Office Rescue.

Daarnaast werk ik bij GGZ-instelling Arkin in Amsterdam als manager voor de POH GGZ.

Kwalificaties, deskundigheid en professionele ontwikkeling
In 2016 ben ik gestart met mijn eigen coachingspraktijk als life coach. Naast mijn praktijk werk ik ook voor een grote GGZ instelling in Amsterdam. Ik investeer voortdurend in mijn ontwikkeling als professional. Jaarlijks volg ik workshops, trainingen, opleidingen, supervisie en intervisie om me verder te ontwikkelen als coach en mijn kennis te verdiepen en te verbreden.

Energiek, Ruimdenkend, Eerlijk en Compassievol

life coach zaandam

Gevolgde (na)scholing

  • Verzuim, preventie en gezond werken – Zorg van de Zaak
  • ACT Master – ACT Guide
  • ACT in groepen – ACT Guide, Gijs Jansen
  • Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT) relatietherapie – Pieternel Dijkstra
  • Werkstress, overspanning en burn-out – RINO Amsterdam
  • Autisme – Richard Vuijk
  • Coachen van collega’s – Arkin
  • Train-de-trainer – Arkin
  • Training verslaving – Jellinek
  • Method of Levels (MOL) – Ger Schurink
  • Zelfcompassie jaargroep – centrum voor Mindfulness Amsterdam
  • ACT vervolg opleiding – Gijs Jansen, ACT Guide
  • Mindful Self-Compassion (MSC) zelfcompassie training – Centrum voor mindfulness
  • Train-de-trainer – burn-out preventie – Office Rescue
  • 113 suïcide preventie cursus Gatekeeper – GGD Amsterdam
  • Systemisch werken – Jurgen Cornelis, psychiater en systeemtherapeut, plaatsvervangend opleider psychiatrie
  • Mentalization Based treatment (MBT), deel I end eel II verdieping – Psychiater Mirjam Soons en psychotherapeut Anna Kalksma NPI
  • Nascholing culturele diversiteit – Arkin Basis GGz
  • Positieve psychologie en triadisch werken – Arkin Basis GGz
  • Rouw en verlies – Joke Schipper centrum rouw en verlies
  • Training veilig Thuis, introductie nieuwe meldcode – Veilig Thuis
  • Transactionele Analyse (TA) introductieleergang – TA Academie Soesterberg
  • Emotionaly Focused Therapy (EFT) relatietherapie en houd me vast training – De Bosgroep
  • ACT en coaching – SeeTrue
  • ACT-trainer basisopleiding – SeeTrue
  • Training kinderen van Ouders met Psychische Problemen en kinderen van ouders met verslavingsproblemen (KOPP/KOV) – Arkin Jeugd en gezin
  • Oplossingsgerichte therapie (Solution Focused Brief Therapy SFBT) – Paul van den Berg, GZ-psycholoog
  • KOPLeeks, Eigen kracht ontwikkeld door psychiater Peter C.A.M. den Boer – Arkin
  • Signaleren en bespreekbaar maken van alcoholgebruik – Jellinek preventie
  • Twee keer 8-weekse mindfulness training MBSR
  • Post HBO opleiding tot professioneel coach – Trainers Academie

  Certificeringen

  life coach zaandam
  iris droste life coach zaandam en amsterdam
  iris droste life coach zaandam en amsterdam

  Amsterdam

  Linneaushof 6,
  1098 KH Amsterdam

  KvK-nummer 66110254

  Zaandam

  Vlielandstraat 2,
  1506 ZK Zaandam