act coach amsterdam zaandam

Waarom ACT-coach?

Ik ben een ACT-coach. Dit spreek je uit als ekt. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Een psychologische methodiek die je helpt afstand te nemen van je denken en je helpt om een waardegericht te gaan leven. Waarbij je ondanks je negatieve overtuigingen en angsten, toch gaat doen wat je wil doen en wat je uiteindelijk gelukkig maakt. ACT is een vrij nieuwe (eind 20ste eeuw) derde generatie gedragstherapie ontwikkeld is door de Amerikaanse psycholoog Steven C. Hayes.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze methodiek effectief is. Dus wat ik doe werkt. En gaat over gedrag. Over doen. Jouw psychologische flexibiliteit, of jouw mentale weerbaarheid vergroot door ACT coaching.

En als je mentale weerbaarheid is vergroot, betekent dat dus dat je niet direct onderuit ligt, wanneer het even tegen zit. Dat je je steviger in het leven staat en daardoor voel je je over all gelukkiger.

Wat kan ik als ACT coach voor jou betekenen?

act-coach-zaandam

Vriendelijk

Je beweegt van moeten, via mogen naar willen.
De relatie met jezelf wordt beter. Je wordt vriendelijker naar jezelf, waardoor jezelf leuker vindt. Er is een stuk minder ruis en dat maakt het eenvoudiger om te ontdekken wat je wilt, in plaats van wat je allemaal moet. Jouw zelfcompassie wordt vergroot en dit heeft een geweldige impact op alle levensgebieden.

Acceptance-act-coach

Acceptatie

Het is eenvoudiger om jezelf en de wereld om je heen te accepteren. Ook al is niet alles precies zoals jij het hebben wilt. Dat scheelt heel veel van jouw kostbare tijd en energie. Nu ben je waarschijnlijk nog vaak aan het worstelen met zaken waar je in feite helemaal geen controle over hebt. Je maakt je minder druk, en wordt rustiger. Zorgen maken over van alles en nog wat, doe je ineens niet meer.

Act-coach-zaandam

Verbinding

Jij (her)vindt de verbinding met jezelf en daardoor ook met de mensen om je heen. Dus jouw relaties worden dieper, intenser, persoonlijker, authentieker.
En als je relaties verbeteren, voel je je veel sterker. De relaties die we hebben met andere mensen bepalen onze kwaliteit van leven.

Act-coach-Amsterdam

Ruimte

Je komt uit je hoofd, in je lijf en in het hier en nu. Jij bent niet meer continu bezig met het verleden of met de mogelijke hypothetische toekomst.
In plaats daarvan kun je genieten, ontspannen. Aanwezig zijn. En dat is heerlijk. Hier ben je thuis.

Act-coach-amsterdam

Minder serieus

Je neemt je gedachten minder serieus en dat geeft lucht. Sowieso is het altijd een goed idee om jezelf niet zo serieus te nemen en misschien lach jij ook nu alles wel weg. Maar dit is anders, je lacht omdat je voelt dat je vrijer bent van je ego, van je verstand, van je denken, van de balast uit je verleden. De gedachten zijn voor het grootste gedeelte de oorzaak van al onze mentale struggles. 

Act-coach-zaandam

Wat wil je écht

Nu weet je wat je écht wilt en stel je jezelf concrete doelen. We houden onszelf vaak klein en durven niet goed te dromen. Nu je weet wat je wilt, wat JIJ wilt, weet je ook waar je naartoe wilt.
Die dromen ga je waarmaken, ook al lijkt het nu nog onmogelijk. Want er is werkelijk helemaal niks meer wat je nog in de weg zal staan. Omdat we alles al uit de weg hebben geruimd.
Hoe tof is dat?

ACT coaching

Voor welke problemen?

Acceptance and Commitment Therapy werkt eigenlijk bij ieder psychologisch probleem, omdat we aan de slag gaan met jouw copingsstijl.

Jouw copingsstijl is hoe je omgaat met vervelende gevoelens, gedachten of omstandigheden. Doordat een ACT coach procesgericht werkt, heeft het traject ook direct een positieve uitwerking op alle aspecten van je leven.

Het ACT coachingstraject geeft concrete tools zodat je die in jouw dagelijks leven kan toepassen. Je komt uit je comfort zone en gaat het anders doen dan je tot nu toe deed. Jij krijgt praktische handvatten aangereikt die je actief in kan zetten.

Natuurlijk is dat super spannend, maar waar je waarden zitten, daar zit ook je angst, dus je moet aan de bak voor het maximale resultaat en ik ga echt niet voor minder.

Jij wel?

act coach zaandam amsterdam

Waarom is ACT coaching zo ongelooflijk effectief?

 

 

Voor mij is ACT meer dan een methodiek die ik me eigen heb gemaakt door middel van een opleiding.  Voor mij is ACT een manier van leven geworden. Het helpt mij ook dat ACT wetenschappelijk bewezen effectief is gebleken en helpt tegen allerlei psychische klachten. Natuurlijk zie ik het zelf ook aan het einde van het ACT coachtraject. Iedereen die zich volledig commiteert aan het traject, bereikt zijn doelen.

ACT is een methodiek die je leert loslaten. Die je helpt inzicht te krijgen in je eigen handelen en de effecten daarvan. Je ervaart waar je wel en geen controle over hebt in jouw leven.

 

 

 

 

 

ACT is een therapie die concrete tools biedt. Een methodiek die je helpt om je gedachten minder (of helemaal niet meer in het gunstigste geval) serieus te nemen.

In het leven heb je te dealen met pijn: moeilijke gevoelens, gedachten en ook omstandigheden. Maar wij mensen zijn zo gewired, dat we alles uit de kast trekken om de pijn maar niet ter ervaren, om hier ver vandaan te blijven. Dat vechten met die pijn, door middel van controle en vermijding ziet men binnen ACT als lijden. Lijden is de worsteling met de pijn. En die worsteling vindt plaats in je hoofd. Afstand nemen van je gedachten is dan ook de oplossing en ACT leert je hoe je dat kunt doen.

ACT is, voor mij, de weg naar een leuker en lichter leven. ACT is bevrijdend.  Inmiddels accepteer ik waar ik geen invloed op heb en maak ik me eigenlijk (behalve over het milieu) bijna nooit meer ergens zorgen over. Echt niet.

Heb jij het gevoel dat je niet goed genoeg bent? Dit betekent niet dat maar moet accepteren dat jouw leven niet goed genoeg is.
Het kan anders en ik laat je zien hoe.

Meer over

Acceptance & Commitment Therapie

Een ACT coachtraject bestaat uit tenminste 7 sessies. Dit is nodig om alle kernprocessen goed te doorlopen. De 6 kernprocessen zie je hiernaast in de hexaflex afgebeeld. 

Youtube-filmpje dat eenvoudig uitlegt wat ACT is: klik hier en een mooi filmpje over acceptatie, een van de kernprocessen binnen ACT. Meer over zelfcompassie. Als je meer wilt lezen over mij persoonlijk. Op deze website vind je alle informatie over tarieven en mijn praktijkruimtes in Zaandam en Amsterdam.
Meld je aan bij mij ACT-Coach Zaandam.

Zoek je hulp samen met je partner? Lees dan meer op relatietherapie Zaandam Amsterdam over hoe ik stellen begeleid door middel van ACT en IBCT.

Acceptance and commitment therapy Amsterdam