act coach amsterdam zaandam

Hoe coach ik eigenlijk?

Ik ben een ACT-coach. Dit spreek je uit als ekt. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een vrij nieuwe (eind 20ste eeuw) derde generatie, evidence-based gedragstherapie ontwikkeld is door de Amerikaanse psycholoog Steven C. Hayes.

Dit betekent dat de coachmethodiek bewezen effectief is. Dus wat ik doe werkt. En gaat over gedrag. Over doen. Jouw psychologische flexibiliteit, of jouw mentale weerbaarheid vergroot door ACT coaching.

Als je mentale weerbaarheid is vergroot, betekent dat dat je niet direct onderuit ligt als het even tegen zit. Dat je je steviger in het leven staat en daardoor voel je je over all gelukkiger.

Wat kan ik als ACT coach voor jou betekenen?

act-coach-zaandam

Vriendelijk

Je beweegt van moeten, via mogen naar willen.
De relatie met jezelf wordt beter. Je wordt vriendelijker naar jezelf, waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten. Hierdoor is het ook makkelijker om te ontdekken wat je wil, in plaats van wat je allemaal moet. Jouw zelfcompassie wordt vergroot en dit heeft een geweldige impact op alle levensgebieden.

Acceptance-act-coach

Acceptatie

Het is eenvoudiger om jezelf en de wereld om je heen te accepteren. Ook al is niet alles precies zoals jij het hebben wilt. En dat scheelt heel veel van jouw kostbare tijd en energie. Nu ben je waarschijnlijk nog vaak aan het worstelen met zaken waar je in feite helemaal geen controle over hebt. Je maakt je minder druk, en wordt rustiger.

Act-coach-zaandam

Verbinding

Jij (her)vindt de verbinding met jezelf en daardoor ook met de mensen om je heen. Dus jouw relaties worden dieper, intenser, persoonlijker.
Als je relaties verbeteren, voel je je veel sterker. De relaties die we hebben met andere mensen bepalen onze kwaliteit van leven.
Dus dit is zo ongelooflijk veel waard.

Act-coach-Amsterdam

Ruimte

Je komt uit je hoofd, in je lijf en in het hier en nu. Er ontstaat daardoor meer ruimte in je hoofd en in je leven. Jij bent niet meer continu bezig met het verleden of met de mogelijke hypothetische toekomst.
In plaats daarvan kun je in het hier en nu genieten, ontspannen. Aanwezig zijn. En dat is heerlijk. Hier ben je thuis.

Act-coach-amsterdam

Minder serieus

Je neemt je gedachten minder serieus en dat geeft lucht. Daardoor word je mentaal ook weerbaarder. Sowieso is het altijd een goed idee om jezelf niet zo serieus te nemen en misschien lach jij ook nu alles wel weg. Maar dit is anders, je lacht omdat je voelt dat je vrijer bent van je ego, van je verstand, van je denken. Die gedachten zijn eigenlijk de oorzaak van al onze problemen. Vaak blijft er dus niet meer zo veel van over, van die problemen.

Act-coach-zaandam

Wat wil je écht

Nu weet je wat je écht wilt en heb je concrete doelen. We houden onszelf vaak klein en durven niet goed te dromen. Nu je weet wat je wilt, wat JIJ wilt, weet je ook waar je naartoe wilt.
Die dromen ga je waarmaken, ook al lijkt het nu nog onmogelijk. Want er is werkelijk helemaal niks meer wat je nog in de weg zal staan. Omdat we alles al uit de weg hebben geruimd.
Hoe tof is dat?

ACT coaching

Voor welke problemen?

Acceptance and Commitment Therapy werkt eigenlijk bij ieder psychologisch probleem, omdat we aan de slag gaan met jouw copingsstijl.

Jouw copingsstijl is hoe je omgaat met vervelende gevoelens, gedachten of omstandigheden. Doordat een ACT coach procesgericht werkt, heeft het traject ook direct een positieve uitwerking op alle aspecten van je leven.

Het ACT coachingstraject geeft concrete tools zodat je die in jouw dagelijks leven kan toepassen. Je komt uit je comfort zone en gaat het anders doen dan je tot nu toe deed. Jij krijgt praktische handvatten aangereikt die je actief in kan zetten.

Natuurlijk is dat super spannend, maar waar je waarden zitten, daar zit ook je angst, dus je moet aan de bak voor het maximale resultaat en ik ga echt niet voor minder.

Jij wel?

act coach zaandam amsterdam

Waarom is ACT coaching zo ongelooflijk effectief?

 

 

Voor mij is ACT meer dan een methodiek die ik me eigen heb gemaakt door middel van een opleiding.  Voor mij is ACT een manier van leven. Toen ik in aanraking kwam met ACT, dacht ik, dit is het. 

Ik vind het ook zo fijn cliënten te begeleiden met een methodiek waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het werkt tegen allerlei psychische klachten.

En ik zie het ook aan het einde van het ACT coachtraject dat iedereen die zich volledig commiteert aan het traject, zijn doelen bereikt.

ACT is een methodiek die je leert loslaten. Die je helpt inzicht te krijgen in je eigen handelen en de effecten daarvan. Je ervaart waar je wel en geen controle over hebt in jouw leven.

 

 

 

 

 

ACT is een therapie die concrete tools biedt. Een methodiek die je helpt om je gedachten minder (of helemaal niet meer in het gunstigste geval) serieus te nemen.

En die gedachten zijn het hele probleem. Er is niks mis met jou. In het leven heb je te dealen met pijn, maar we zijn zo druk hier ver vanaf te blijven, dat die pijn lijden wordt. Doordat we er allerlei niet helpende gedachten over hebben. De worsteling is het probleem. En die vindt plaats in je hoofd. Afstand nemen van je gedachten is dan ook de oplossing en ACT leert je hoe.

En hiermee is ACT voor mij de weg naar een leuker, lichter leven. ACT is bevrijdend.  Inmiddels accepteer ik waar ik geen invloed op heb en maak ik me eigenlijk (behalve over het milieu) bijna nooit meer zorgen. Echt niet. 

Plan een intake

Meer over

Acceptance & Commitment Therapie

Een ACT coachtraject bestaat uit tenminste 7 sessies. Dit is nodig om alle kernprocessen goed te doorlopen. De 6 kernprocessen zie je hiernaast in de hexaflex afgebeeld. 

Youtube-filmpje dat eenvoudig uitlegt wat ACT is: klik hier en een mooi filmpje over acceptatie, een van de kernprocessen binnen ACT. Meer over zelfcompassie. Als je meer wilt lezen over mij persoonlijk. Op deze website vind je alle informatie over tarieven en mijn praktijkruimtes in Zaandam en Amsterdam.
Meld je aan bij mij ACT-Coach Zaandam.

Acceptance and commitment therapy Amsterdam