Ik twijfel over mijn relatie. Soms is het heel erg fijn en leuk tussen ons, maar regelmatig denk ik ook ‘is dit het nou?’ Dan zegt hij iets, of doet hij iets, waardoor ik denk: nee. Is hij wel de ware? Want, als hij dé perfecte man voor mij zou zijn, dan zou ik toch niet zo twijfelen? Of wel?

 

Twijfelen mag niet

Ik twijfel over mijn relatie maar dat kan natuurlijk niet. Niet in een perfecte wereld. Niet in een wereld waarin alles maakbaar is. Je moet het zeker weten. Als zij het helemaal is voor jou, dan weet je dat. Dus, het niet weten is een (slecht) teken. Een teken van het universum. Want wat als jij nu al die kostbare jaren van je leven bij de verkeerde op de bank blijkt te zitten? Terwijl jouw ware, jouw prins op het witte paard doolt door de straten en in de nacht fluistert ‘waar ben je toch mijn prinses?’

 

We willen het sprookje

Iedereen wil een partner waar je mee kunt lachen, met wie je kunt praten (écht praten hè), met wie je heerlijk kunt vrijen, iemand op wie je trots kunt zijn. We willen het allemaal. En allemaal in één persoon graag. We willen perfectie. We willen het sprookje. Maar sprookjes bestaan niet. Of wel?

ik twijfel over mijn relatie prinses kust kikker

We laten ons gijzelen door je hoofd, door je denken

De meeste mensen gaan enorm in hun hoofd zitten: ik twijfel over mijn relatie, hoe denk ik mezelf eruit? Naar de oplossing? Je gaat lezen over de liefde, podcasts luisteren over relaties, praten met je vrienden, om het antwoord te vinden op die ene vraag: hoort zij wel bij mij? Gek word je ervan. De paniek gijzelt je. Twijfelen is zo’n verschrikkelijk, naar alles overheersend gevoel.

 

Luisteren naar je hart

Helpt het, het denken, piekeren? Niet echt hè? Het antwoord zit namelijk niet in je hoofd. Of in het boek. Of bevindt zich niet ergens anders, buiten jouw lichaam. Problemen lossen we op met ons hoofd. Zo zijn we geëvolueerd. Maar inmiddels doen we echt alles met ons hoofd. Met ons verstand, met ons ego. Maar psychische vraagstukken (of problemen, maar dat klinkt zo zwaar) los je niet op met je verstand. Want jouw verstand wordt aangedreven door angst. En angst is geen beste raadgever. Als je zou luisteren naar je verstand zou je niet in beweging komen. Want alles wat belangrijk is, is in feite doodeng.

 

Liefde doet pijn

En het engste van alles is eigenlijk de liefde. Liefde is voorwaardelijk, rauw en onvoorspelbaar. En de liefde doet pijn. En dat leren we niet op school. Of op Instagram. We streven naar een pijnvrij leven. Twijfel is pijn. En hoort erbij. Want alles wat alles omvattend leuk en fijn is (zoals de liefde), is ook verschrikkelijk naar een gruwelijk pijnlijk.

 

 

Ik twijfel over mijn relatie

Ongetwijfeld verlies je jezelf voortdurend in je hoofd en zoek je hier steeds opnieuw naar antwoord op jouw vraag. En dat is logisch. En normaal. Net als twijfelen. Dat is ook heel gewoon eigenlijk. Iedereen twijfelt voortdurend over alles. Twijfelen is niet het probleem. Het feit dat jij je twijfels zo serieus neemt, dát is een probleem. En natuurlijk dat de twijfels er niet mogen zijn, dat helpt ook niet erg;) En het antwoord op die ene vraag: is hij het voor mij, waar vind je dat dan wel?

Nou, in je hart natuurlijk. Heel dichtbij. Ik weet het. Het is niet zo gemakkelijk om naar je hart te luisteren. Want hoe doe je dat dan? Goeie vraag!

Wil je antwoord op die ene vraag of zij het is voor jou? Wil je leren luisteren naar je hart?
Ik kan je helpen. Plan een vrijblijvende afspraak en ik laat het je zien.