Ik wil een relatie, maar het lukt niet. Je hebt een leuke baan, een fijn huis, lieve vrienden, maar nog geen partner. Af en toe heb je een date en soms zelfs een fijne klik, maar vervolgens hoor je nooit meer wat. Je weet niet waar het aan ligt, wat er mis is met jou, waarom het bij iedereen om je heen wel lijkt te lukken, behalve bij jou.

 

 

Ik wil een relatie en ook graag nog kinderen, en snel een beetje

Het wordt nog lastiger als je naast een relatie, ook nog wel graag kinderen wilt. Want hoe heftig is het dat je eigenlijk al op date nummer één moet weten of hij het is, of niet?

Want je hebt, als vrouw in elk geval, echt geen tijd te verliezen. En met al die druk is het nog al moeilijk jezelf te zijn gedurende dat eerste contact. En dat is nu juist precies het probleem. Die enorme druk is wat het zo moeilijk maakt om jezelf te laten zien. Om helemaal jezelf te zijn, die leuke, ontspannen jij, zoals je bent bij je vrienden.

ik wil een relatie en ik wil kinderen

Wees wie je bent, niet wie je denkt dat je moet zijn

Ik wil een relatie maar ben alleen maar bezig wat mijn date van me vindt. Wat nu?

Wees alsjeblieft geen blanco canvas! Probeer niet uit te vogelen wat die ander wilt, vindt, of voelt. Nee! Blijf bij jezelf, zo veel als mogelijk. Stel jezelf de vraag wat jij voelt. Ben je op je gemak? Gespannen? Merk je dat je veel moet lachen? Is jouw date eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd? Stel jezelf de vraag: wat vind ik hier eigenlijk van? Van die ander?

Hoe vind je dan die Grote Allesomvattende Liefde?

Iedere ervaring is natuurlijk uniek, maar toen ik mijn huidige man voor het eerst zag, knetterde de lucht tussen ons. Ik herkende hem heel mijn lichaam. Dierlijk instinctief. Maar ik luisterde naar mijn hoofd. Zo had ik een lijst. Een lijst, gebaseerd op jarenlange ervaringen, subjectief oké, maar empirisch onderzoek. Een belangrijke lijst met dingetjes waar mijn ware aan moest voldoen. Maar mijn huidige partner voldeed echt aan geen enkel punt van mijn lijst. Dus het kon hem onmogelijk zijn, mijn ware, die ene Grote Allesomvattende Liefde. Het was alsof mijn hoofd de doorbitch naar mijn hart was. Want ik negeerde mijn lichaam, mijn hart, mijn gevoelens en wees hem af. Totdat iemand anders me erop wees dat ik het nu wel heel vaak had over die ene man in mijn leven op wie ik niet verliefd zou zijn. Anderen konden het mijlenver zien, maar ik was blind, zo blind dat ik hem niet herkende, terwijl hij recht voor mijn neus stond.

Liefde vind je met je hart

Op basis van mijn persoonlijke ervaringen, vorige relaties, teleurstellingen en voorkeuren (en heel veel romantische films) gebruikte ik mijn verstand. En alleen maar mijn verstand, mijn ego, om mijn Grote Liefde te vinden. Je navigeert op het verkeerde navigatiesysteem als het ware. En hierdoor kom je niet op je bestemming. Bij mij is het goed gekomen, maar niet iedereen heeft zo veel geluk. Het is niet zo gemakkelijk om je hart te volgen, je gevoel, als je in feite niet hoort, niet weet, wat wat je hart je vertelt.

We laten ons leiden door ons hoofd, ons ego

Luister naar je lichaam

Luisteren naar je hart is niet zo gemakkelijk als we eigenlijk ons leven lang te horen krijgen dat we ons verstand moeten gebruiken. Dus wat je gevoel, je hart zegt is lastig te horen als je niet hebt geleerd hoe te luisteren. Toch is de eerste stap om je zintuigen meer te gaan gebruiken. Merk op wat er gebeurt in je lichaam.

 

 

Ik wil een relatie en gelijk heb je! Dat is normaal en gezond. In een liefdescoachtraject help ik je jouw ware te vinden. Hoe ik dat doe? Ik help je weer te voelen, te luisteren naar je hart, je intuïtie, je lichaam. Naar jezelf. En zo help ik je ook jezelf te kunnen zijn. Altijd en overal (zelfs bij een eerste date!). Dat scheelt echt een hele hoop kostbare tijd en energie. Bovendien maakt dat jou super aantrekkelijk, want niets is zo aantrekkelijk als iemand die authentiek is, eerlijk is, en in contact is met zichzelf. Wanneer die ruis van de lijn is, dan is het in een keer echt helemaal niet meer zo ingewikkeld en valt alles op z’n plek. Ook de liefde. Zelfs voor jou;)

 

Heb jij het gevoel dat je niet goed genoeg bent? Dit betekent niet dat maar moet accepteren dat jouw leven niet goed genoeg is.
Het kan anders en ik laat je zien hoe.