‘Ik heb geleerd dat ik niet ‘stuk’ ben, dat ik de regie over mijn seksualiteit mag en kan nemen’

Ons traject was echt precies wat ik graag wilde en wat goed bij me paste. Ik was op zoek naar een coach met humor en pit die mij kon uitdagen en waarbij ik niet van alles achter kon houden.
Door Iris openheid, haar vragen en ruimdenkendheid heb ik nooit het gevoel gehad dat ik bepaalde dingen achter wilde of moest houden.

In de periode van onze gesprekken voelde ik me, ondanks dat het een kwetsbare periode was waarin ik mijn ‘probleem’ recht in de ogen moest blijven aankijken, juist sterk en positief (los van een paar keer een paar dagen heel hard huilen 😉).

Ik had het gevoel dat er sprake was van interactie, in plaats van dat ik alleen maar moest praten tegen iemand – wat bij mij gewoon niet zo goed werkt.
Ook gaf Iris mij door haar feedback en oprechte complimenten veel zelfvertrouwen.

Ik heb geleerd dat ik niet ‘stuk’ ben, maar dat het juist goed is dat ik de dingen zoals ze tot nu toe gingen bevraag en wil veranderen. En dat ik moet PRATEN (haha). Dat ik de regie in mijn seksualiteit mag en kan nemen. Dat het oké is om te luisteren naar wat ík wil en dit ook uit te spreken.

Ik vind het ook nog retespannend om het nu ‘zelf te doen’, maar door ons traject heb ik tools in handen waardoor ik niet in mijn oude gedrag hoef te vervallen.
Ik kijk er vooral met heel veel positieve gevoelens op terug. En dat terwijl ik zo’n groot onderwerp waar veel negativiteit omheen zat heb aangepakt.

Wat ik al zei: ik merk dat ik het nu ook nog wel spannend vind om het nu ‘zelf te doen’. Maar ik heb geleerd dat ik het niet allemaal alleen hoef te managen en dat er niet één manier is waarop het ‘goed’ is. Ik heb geleerd mijn gedachten en gevoelens te delen met mijn partner, waardoor ik de last niet meer in mijn eentje draag. En dat voelt echt al heel veel lichter.

Ik was op zoek naar een nuchtere, eerlijke coach bij wie ik niet een uur alleen maar ‘moet’ praten over mijzelf, maar iemand die mij uitdaagt en feedback geeft, zodat ik voorbij het standaard verhaaltje over mijzelf zou komen. En Iris heeft dit 100% voor elkaar gekregen!

Door een vervelende ervaring in mijn jeugd had ik het gevoel ontwikkeld dat ik ‘stuk’ was op seksueel vlak. Bij Iris heb ik geleerd dat dit slechts een verhaal is dat ik mijzelf vertelde, dat ik zelf regie heb over wat ik wil en wat er gebeurt en nu ik dat ook echt zo voel, is er een enorme last van mijn schouders en voel ik me vrij. In mijn seksleven, maar het werkt ook echt door op alle andere vlakken in mijn leven.

Anne, 32 jaar, coachervaring Amsterdam