‘Door het coachingtraject voel ik me oprecht bevrijd’

In algemene zin zat ik niet lekker in mijn vel, twijfelde ik over alles, had ik altijd last van onrust en een druk gevoel in mijn hoofd.  Ik kon niet genieten van mijn relatie, twijfelde ook of ik daarmee door moest gaan. Het voelde als een donkere wolk die altijd aanwezig was, terwijl mijn leven objectief bezien wel op de rit was. Dat voelde alleen niet zo. Ik leefde met veel negativiteit uit het verleden en was aan de andere kant alleen maar bezig met de volgende stap in mijn leven (altijd denken dat het gras ergens anders groener is).

Door het coachingtraject voel ik me oprecht bevrijd. Het is mij hiermee volledig gelukt in het hier en nu te leven en met niet meer bezig te houden met negativiteit uit het verleden dan wel te zoeken naar de volgende high in het leven in de toekomst. Ik heb de controle terug over mijn gevoelsleven, ben kalm, ervaar nauwelijks onrust meer en als dat af en toe toch zo is, weet ik goed hoe daarmee om te gaan en terug te keren naar mijzelf en de rust. Ik ga niet langer mee in de hectiek/waan van de dag en heb een waanzinnig gevoel van zelfvertrouwen. Ik heb echt de regie teruggekregen in mijn leven en daarmee het onbezonnen vrije gevoel dat ik vroeger had. Het hoofd staat daarmee grotendeels uit.

Iris en ik hadden van mens tot mens een enorm goede klik! Wat ik prettig vond, is dat ik bij haar echt het gevoel had dat ze alles wel gezien hebt (veel gekker/extremer dan bij mij). Dat maakt de conversaties heel leuk, omdat het voor haar toch niet bizar genoeg kan. Ik heb het daarnaast als prettig ervaren dat onze gesprekken echt gesprekken waren. Het voelde niet alsof ik alleen maar aan het zenden was, wat ik in eerdere coaching wel eens mee heb gemaakt. Op sommige punten heeft ze bij even hard gedrukt en dat was soms lastig. Maar ik zag dan later altijd wel het nut daarvan in. Ik heb echt het gevoel dat wij alle noodzakelijke dingen die speelden bij mij hebben besproken. Daarnaast hebben we enorm kunnen lachen en tot slot vond ik het ook fijn dat Iris echt zichzelf laat zien, daardoor voelde het altijd volledig gelijkwaardig, i.p.v. ik als patiënt/cliënt.

Hendrik, 29 jaar, coachervaring Amsterdam