coachtraject

Het Coachtraject

Het coachtraject kan je leven veranderen. Ben je gemotiveerd? Dan zal je leven voor dit traject significant verbeteren, wat je investeert gedurende deze periode in je leven, dat krijg je terug. Dus je bepaalt zelf je eigen succes. Commitment aan dit proces is essentieel en ook jouw vertrouwen in mijn expertise.

Een coachtraject begint met een eerste gesprek van een uur. We gaan meteen aan de slag, zodat je een goede indruk krijgt wie ik ben, hoe ik werk en wat ik van jou verwacht. 

We kunnen elkaar face to face zien in Amsterdam, Zaandam of online. Ik coach op afstand via beveiligd beeldbellen met Gezondeboel

ACT guide

De gesprekken duren een uur, of soms anderhalf uur. We zien elkaar iedere twee weken, zodat je echt goed aan de slag kan in de tussentijd en tegelijkertijd niet te veel tijd hebt, tussen de sessies in.

Soms heeft iemand een specifieke vraag waarmee je met een paar gesprekken al klaar bent. Maar vaak komt er tijdens het traject toch wel meer naar de oppervlakte. Wil je alles eruit halen wat erin zit? En ben je toe aan een verdiepende verandering in je leven? Zodat je op werk- en privé je sterker gaat voelen, meer in balans?

Dan bied ik een coachtraject aan van gemiddeld 7-9 uur. We hebben gesprekken van een uur of anderhalf uur. Gesprekken in mijn praktijkruimte, online of in de natuur. We werken met wat jij inbrengt en nodig hebt. Ik bied coaching op maat.

Naast huiswerk via de mail, werk ik met een ACT app: ACT guide en bied online e-health modules aan. Als je liever niet met een online modules werkt, kan ik de opdrachten ook mailen of fysiek meegeven. 

 

coach traject zaandam amsterdam

ACT coachtraject

In een coachtraject vraag ik een cliënt om zo eerlijk en open mogelijk naar zichzelf te kijken. Want dan haal je het meeste uit het proces. En dat kan best lastig zijn. We willen het zo ontzettend graag goed doen, dat we maar moeilijk de controle los kunnen laten. Maar als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg. En je zoekt een coach omdat je het anders wilt. In het coachtraject bied ik je een concreet alternatief. Hiervoor geldt ook, wat je erin stopt, krijg je terug. Als jij supergemotiveerd bent, dan zal je dat ook terug zien aan het einde van het coachtraject in de scores van de FIT-60.

Commitment

 

In een coachtraject is jouw commitment essentieel om het traject tot een succes te maken. Gedurende de sessies doen we (soms gekke) oefeningen, maar alles wat we doen is evidenced-based en zeer effectief. Als het (om wat voor een reden dan ook) niet gelukt is om de opdrachten te doen die ik je meegeef, dan verplaatsen we de eerstvolgende afspraak.

 

FIT-60

Ik coach concreet en praktisch. Voordat het coachtraject start, beantwoord je zestig vragen over hoe het met je gaat. En over hoe het op dit moment gesteld is met jouw psychologische flexibiliteit, of jouw mentale weerbaarheid. Deze test neem ik drie keer bij je af gedurende het traject: bij aanvang, halverwege en bij afsluiting. Zo meet ik de effectiviteit van de methodiek. Ook meet de FIT-60 hoe je scoort bij de verschillende kernprocessen waar we gedurende het coachtraject doorheen lopen. Hiernaast zie je een afbeelding van het ACT-hexaflex waarin de zes kernprocessen staan. Meer over de kernprocessen lees je hier.

Acceptance and commitment Therapy afbeelding ACT hexaflex
coachtraject-amsterdam

Kracht van imperfectie

We kiezen, vaak onbewust, voor een vermijdend leven, zonder risico, veilig en saai. Dit speelt zich af in jouw comfort zone. Je kent de weg en de rituelen die hier gelden. Maar vaak zijn we op die plek niet optimaal gelukkig. En daar zitten ook eigenschappen verstopt die niemand ziet. Er is geen ruimte voor groei of ontwikkeling als je wegloopt voor je eigen angsten. Daardoor wordt het een lastige opdracht voluit te kunnen leven, oké te zijn met wie je bent en de keuzes die je gemaakt hebt.
Door te kiezen voor een ACT coachtraject, kies je voor een ervarend leven. Om het maximale uit jouw leven te halen. En dat is bevrijdend.